Dat sporten goed voor je is dat wisten we natuurlijk wel. Maar sporten in groepen heeft ook veel voordelen. Zo heb je direct een goede stok achter de deur als je twijfelt om te gaan en kun je elkaar motiveren nog net even wat langer vol te houden.

Verschillende sporten in groepsverband

Of je nou in teamverband een sport beoefend of met een groep gezamenlijk in beweging bent. Het kan allemaal tegenwoordig! Elke vorm van beweging is natuurlijk al goed voor je lichaam en geest, maar beweging in groepsverband kan net dat extra steuntje in de rug zijn. Ben je meer van sporten in een sportschool? Dan zijn er veel opties wat betreft groepslessen of bootcamps die je kan volgen. Liever wat rustiger? Pak dan je wandelschoenen uit de kast en verzamel een groep mensen waarmee je dagelijks kan wandelen. Tegenwoordig zijn er zelfs apps waarmee je gezamenlijk en op afstand goed kan wandelen. Je houdt al jullie wandelroutes makkelijk bij in een app en motiveert elkaar door dagelijks te bewegen.

Ook zijn er genoeg teamsporten die je kunt beoefenen als je dit graag doet. Zo is hockey een hele populaire sport voor zowel jong als oud. In de zomer is het heerlijk om buiten op het veld te hockeyen en in de winter kan deze sport ook gemakkelijk in een zaal gespeeld worden. Zorg wel dat je de juiste spullen en kleding hebt als je gaat hockeyen. Meer tips daarover lees je in het volgende kopje!

Tips voor je eerste keer hockeyen

Als je voor het eerst gaat hockeyen zijn er een altijd dingen die handig zijn aan te schaffen. Zo zijn er verschillende soorten hockeysticks voor buiten en zaalhockeysticks. Ook is het raadzaam goede hockeyschoenen te kopen voordat je het veld op gaat. Gewone sneakers geven vaak niet de juiste grip op het gras of kunstgras. Ook zijn een paar goeie scheenbeschermers erg handig, want de een hockeybal op je blote schenen is geen pretje! Zo heb je bijvoorbeeld goede adidas hockey scheenbeschermers voor heren en dames. Verder vallen een paar sportieve hockeysokken ook onder de standaard hockey kleding die je wel moet hebben. Tot slot is het raadzaam om even te kijken onder de hockeyrugzakken, wel zo handig om al je spullen in op te bergen!

Voordelen van teamsporten

Zoals bovenstaand al benoemd is elke vorm van sporten goed voor je. Maar teamsport brengt zelf nog meer voordelen met zich mee. Groepsgevoel kan motiverend werken, waar je in je eentje wellicht sneller de handdoek in de ringt wilt gooien, kan een groep je motiveren nog even door te gaan. Verder komt er meer endorfine vrij in je lichaam als je samen sport, dis wordt ook wel het geluk hormoon genoemd. Wie wil er nou niet een beetje meer van dit hebben! Tot slot is het ook gewoon gezelliger om met meerdere sporten, na de beweging kan je even napraten of nazitten met een lekker gezond drankje. Net wat leuker dan alleen als je het mij vraagt!