Lekker sleeën in dit winterse weer? Of juist een mooie wandeling maken door de bossen? Zorg dan dat je beslagen ten ijs komt en niet te koud gekleed gaat. Wij hebben een paar handige tips op een rij gezet die jou gegarandeerd warm zullen houden tijdens deze koude dagen.

Trek warme kleding aan

Het klinkt wellicht erg logisch wanneer je leest dat je je warm aan moet kleden, maar veel mensen kleden zich nog steeds niet warm genoeg in de winter. Het is niet alleen fijner om je warm aan te kleden, het is ook nog is beter voor je gezondheid. De winter heeft namelijk veel invloed op ons afweermechanisme. Dit houdt in dat de kou ervoor zorgt dat je je minder goed kunt afweren tegen virussen en bacteriën. Als je dus te veel kou hebt gevat, moet je lichaam harder werken om deze weer warm te krijgen. Daarom is het dus van belang je warm aan te kleden als het koud is.

Het merk Bergans of Norway is een stoer merk dat verschillende kleding heeft om je warm te houden. Warme fleece vesten en sweaters zijn een must om in je kledingkast te hebben deze winter. Ben je nog opzoek naar een warme waterdichte broek? Dan zou je eens kunnen kijken binnen de collectie van Peak Performance. Dit toffe sportieve merk heeft verschillende broeken die waterdicht zijn in verschillende kleuren. Superleuk voor de winter!

Blijf in beweging

Dit is misschien wel de belangrijkste tip om warm te blijven. Of je nou binnen of buiten bent, blijf in beweging! Het houdt je warm en is gezond voor je lichaam. Zo word je minder snel ziek en blijf je fit tijdens de winter. Doordat je beweegt blijft je bloed namelijk goed stromen. Dit zorg ervoor dat delen van lichaam, zoals je handen en voeten, voldoende doorbloed blijven en daardoor niet koud worden.

Lekker wandelen buiten is een goede vorm van beweging. Het is makkelijk toe te passen in je dagelijkse routine en is goed vol te houden voor iedereen. Hierbij is het wel belangrijke dat je de juiste wandelschoenen aan hebt. Heren wandelschoenen en dames wandelschoenen zijn er voor elk seizoen. Zorg dus dat je goed zittende en warme wandelschoenen aan hebt als je de kou trotseert. Ga je de bergen in voor wat beweging en ski pret? Laat bijvoorbeeld dan je skischoenen op maat maken. Hierdoor is de schoen de perfecte pasvorm en blijven je voeten de hele dag warm!

Tot slot: Drink warme dranken

Het voordeel van de winter is dat de warme chocomel en slagroom weer uit de kast mag. Het is niet alleen lekker maar ook nog eens goed voor je! Thee is vaak het beste medicijn tegen een koud lichaam. Drink dus voldoende warme dranken of neem een thermofles mee als je naar buiten gaat.

Hopelijk ben je een beetje wijzer geworden met deze winterse tips tegen de kou en loop je er deze winter warmpjes bij!