Vliegen is wereldwijd een erg populaire manier van reizen. Miljoenen mensen vliegen dagelijks van land naar land of zelfs van stad naar stad. Echter zijn er maar weinig mensen die de voordelen kennen van een privé vlucht. Bij een regulier passagiersvliegtuig betaal je uiteraard een stuk minder dan bij een privé vlucht, maar indien je de mogelijkheid hebt een privé vlucht te maken zijn de voordelen ervan het in veel gevallen waard. Hieronder lees je meer over enkele voordelen van het boeken van een privé vlucht.

Geen wachttijden

Iedereen die wel eens met een passagiersvliegtuig vliegt kent het wel. Je dient een aantal uur voor vertrek aanwezig te zijn op het vliegveld en je moet in diverse rijen staan bij controles. Wanneer je privé vliegt is hier geen sprake van. In de meeste gevallen is 30 minuten voor vertrek aanwezig zijn op het vliegveld al meer dan genoeg. Daarnaast ben je een soort VIP. Het is niet nodig in lange rijen te staan en je wordt efficiënt en snel toegelaten. Hiermee bespaar je enorm veel tijd.

Eet en drink wat je zelf wil

Wanneer je privé gaat vliegen heb je de mogelijkheid voor je vlucht zelf te beslissen welke gerechten er aan boord geserveerd moeten worden. Deze beslissing is bij een passagiersvliegtuig al genomen. Vaak zijn de maaltijden daarbij ook beperkt. Bij een privé vlucht kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een 3-gangen diner. Je kiest van te voren wat je wilt en dit woord allemaal ruim op tijd bereid en vers geserveerd gedurende de vlucht.

Meer comfort

Je hebt in een privé vliegtuig alle ruimte. Je kunt je stoel zo liggend of stijl maken als je wilt en er is geen gebrek aan beenruimte. In sommige gevallen zijn er zelfs luxe banken waar je uitgebreid op kunt zitten of liggen. Je hoeft je dan ook niet druk te maken over of de persoon voor of achter je bijvoorbeeld last van je heeft.

Kies zelf met wie je vliegt

Bij een privé vlucht kies je zelf met wie je vliegt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een privé vlucht kiezen met je gezin, maar ook met je vrienden. De boeker bepaalt zelf wie er allemaal aan boord is en wie er allemaal mee gaan naar de eindbestemming. Ongewenste personen zijn dan ook niet aanwezig. Wel is er een beperkt aantal zitplaatsen, maar dit zijn er in de meeste gevallen ruim voldoende.